Musiikkiteatteri

Etiketter

KulttuuriNuoretOppilaat

Musiikkiteatteri on ryhmäopetusta, jossa pääsee opiskelemaan mm. esiintymistaitoja, vuorovaikutustaitoja, fyysistä ilmaisua ja laulua.

Velhokuningas Morek laulaa musiikkiteatteriesityksessä Lumivalko ja Ruusunpuna

Velhokuningas Morek laulaa musiikkiteatteriesityksessä Lumivalko ja Ruusunpuna. Esitys toteutettiin keväällä 2022 Kulttuurikeskus Orvokin Orvokkisalissa.

Musiikin ja teatterin yhteisistä elementeistä ammentava musiikkiteatteri antaa eväitä niin taidetta kuin elämääkin varten. Musiikkiteatteri on ryhmäopetusta, joka tukee oppilaan esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen sekä itsetunnon kehittymistä. Opintoihin sisältyy monipuolisesti musiikkiteatterin osa-alueita: kehollista ilmaisua, äänenkäyttöä, improvisaatiota, tanssia ja laulua. Produktioryhmän opintoihin kuuluu myös henkilökohtaisia laulutunteja. 

Opintojen aikana tutustutaan useisiin erilaisiin musiikkiteatterin lajityyppeihin – musikaalista ja kabareesta oopperaan ja kokeellisen musiikkiteatterin muotoihin. Musiikkiteatterissa eri musiikkityylien raja-aidat rikkoutuvat, joten opiskelemaan ovat tervetulleita niin klassisesta musiikista, kansanmusiikista, kuin pop- ja jazzmusiikistakin kiinnostuneet oppilaat. 
 
Opintojen päätteeksi tehdään musiikkiteatteriproduktio. Sen lisäksi jakson aikana voidaan tehdä pienimuotoisia esityksiä ja demoja. 
 
Perusopintojen ryhmät: 
Varhaisnuoret 
Nuoret ja aikuiset 
 
Syventävien opintojen ryhmä: 
Produktioryhmä 
 
Musiikkiteatteriin haetaan soveltuvuusnäytteen kautta, jossa hakijan tulee esittää vapaavalintainen teksti sekä vapaavalintainen laulu.

Lisätietoja:
Tanja Hautakangas 
p. 041 536 4798 
tanja.hautakangas@vantaa.fi

 

Vantaan musiikkiopiston musiikkiteatterin esitys Mielenpyörittäjä Lumosalista keväältä 2022.

Minne mieli menee, kun sen pitäisi olla tässä ja nyt? Tätä ja monia muita elämän suuria kysymyksiä pohdittiin Lumosalissa musiikkiteatteriesityksessä Mielenpyörittäjä keväällä 2022.