Laurus Kamarikuoro konsertoi Vantaan Pyhän Laurin kirkossa 29.3.

Uutinen

Asiasanat

Kulttuuri

Vantaan musiikkiopiston Laurus Kamarikuoro esittää Gabriel Faurén Requiemin keskiviikkona 29.3. klo 19.

Ranskalainen romanttisen tyylin säveltäjä, Gabriel Fauré (1845–1924), alkoi säveltää Requiemiä vuonna 1887 pian sen jälkeen, kun hänen molemmat vanhempansa olivat kuolleet. Teoksessa ajattoman oloiset rauhoittavat melodiat seuraavat toisiaan ja siinä on useimmista sielunmessuista poikkeava levollinen sanoma, sekä pyrkimys elävien lohduttamiseen ja näkemys kuolemasta lempeänä vapauttajana.  

Tämä sopraano- ja baritonisolistille, sekakuorolle, uruille ja orkesterille kirjoitettu teos on löytänyt pysyvästi paikkansa ohjelmistoissa. Säveltäjä salli suuria vapauksia instrumentaation suhteen. Tässä konsertissa orkesteri koostuu uruista, viulusta, sellosta ja harpusta.  

Laurus Kamarikuoro on aikuisten sekakuoro, joka on perustettu syksyllä 2004 täydentämään Vantaan musiikkiopiston kuorotarjontaa. Parinkymmenen laulajan voimin kuoro on vuosien aikana valmistanut monipuolista, pääosin a cappella -ohjelmistoa musiikin eri alueilta ja aikakausilta. Vuonna 2013 kuoro osallistui kolmen muun kuoron ja barokkiorkesteri Galantinan kanssa J.S. Bachin Johannespassion esitykseen Paavalin kirkossa. Kesällä 2015 kuoro osallistui Nordic-Baltic Choir Festivaalille Riiassa ja kesällä 2016 se esiintyi ja osallistui workshopiin Turussa, pohjoismaisessa Nordklang16-kuorotapahtumassa.  

Requiem

Ke 29.3. klo 19. 

Vantaan Pyhän Laurin kirkko (Kirkkotie 45, 01510 Vantaa).  

Vantaan musiikkiopiston Laurus Kamarikuoro johtajanaan Heidi Harinen, Henrietta Grünn, sopraano, Kullervo Latvanen, baritoni, Kari Jerkku, urut, Mikko Leistola, harppu, Kirsi Ruotsala, viulu, Mirella Pietikäinen, sello. 

Konsertin kesto on n. 1 t.  

Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 € joko käteinen tai MobilePay. 

Konsertin järjestää Vantaan musiikkiopisto – Vanda musikinstitut.

Avainsanat

KonsertitMusiikki