Kuorot ja lauluyhtyeet

Asiasanat

KulttuuriLapsiperheetNuoretOppilaatSeniorit

Vantaan musiikkiopisto tarjoaa monipuolista kuorotoimintaa kaikenikäisille ihmisille. Tutustu tarjontaamme alta.

Laurus Nuorisokuoro esiintymässä Pyhän Laurin kirkossa syksyllä 2019.

Laurus Nuorisokuoro Heidi Harisen johdolla esiintymässä Pyhän Laurin kirkossa syksyllä 2019.

Minit-kuoro (7–9 v.)

Minit-kuoro on 7–9-vuotiaille lapsille ensiaskel kuorossa laulamisen maailmaan. Minit-kuorossa kartutetaan lasten lauluvarastoa monipuolisella ohjelmistolla, opetellaan oikeaa äänenkäyttöä ja harjoitellaan esiintymistaitoja. Tunneilla käydään läpi myös musiikin hahmotusaineiden (muha) alkeita leikin ja musisoinnin keinoin.

Lisätiedot:
Marja Pättikangas
marja.pattikangas@vantaa.fi
p. 040 593 7433

Minit-kuoro kuvattuna kulttuurikeskus Orvokin Orvokkisalissa.

Minit-kuoro valmistautuu äänityssessioon kulttuurikeskus Orvokin Orvokkisalissa. Jännää on :)

Marttiina- ja Lauriina-kuoro (9-14 v.)

Lauriina- ja Marttiina-kuoroissa opetellaan äänenkäytön perusteita ja tutustutaan moniäänisyyteen kaanonien ja kaksiäänisten laulujen avulla liikettä unohtamatta. Ohjelmistossa on lauluja eri maiden kansanmusiikista elokuvasävelmiin. Yhteismusisointi, laulamisen ilo ja tarkka harjoittelu yhdistyvät. Kuorot esiintyvät itsenäisesti tai yhdessä opiston muiden kuorojen kanssa.

Kuoroon ilmoittaudutaan koko lukuvuodeksi. Kuoroon osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja.

Lisätiedot:
Marja Pättikangas
marja.pattikangas@vantaa.fi
p. 040 593 7433

Kuva Lauriina-kuoron harjoituksista kulttuurikeskus Orvokista.

Lauriina-kuoro harjoittelemassa Kulttuurikeskus Orvokissa.

Laurus Nuorisokuoro (12–20 v. tytöt)

Laurus Nuorisokuoro on suunnattu 12–20-vuotiaille tytöille. Kuoron ohjelmisto on pääosin a cappellaa (soitinsäestyksetöntä laulumusiikkia). Kuorossa tutustutaan erilaisiin kuorolaulutyyleihin ja teoksia on eri maista ja eri genreistä. Laurus on saavuttanut huomiota kuorolaulukatselmuksissa Suomessa ja se on vieraillut ja kilpaillut menestyksekkäästi myös ulkomailla.

Kuoroon on soveltuvuustesti, jossa esitetään vapaavalintainen laulu ilman säestystä (esim. jokin kansanlaulu, kuten Taivas on sininen ja valkoinen). Lisäksi on pieniä melodiantoistotehtäviä ja selvitetään mikä ääniala sopii oppilaalle parhaiten. Aikaisempi kokemus kuorossa laulamisesta sekä nuotinlukutaito katsotaan eduksi kuoroon hakiessa.

Ilmoitamme soveltuvuustestin ajankohdan, kun olet ensin täyttänyt ilmoittautumislomakkeen Eepos-palvelussa.

lisätiedot:
Heidi Harinen
heidi.harinen@vantaa.fi
p. 050 374 3579

Livestream-tallenne Laurus Nuorisokuoron 25-vuotisjuhlakonsertista Lummesalista syksyltä 2020.

 

Laurus Kamarikuoro (aikuiset)

Laurus Kamarikuoro on aikuisten sekakuoro, joka on perustettu syksyllä 2004 täydentämään Vantaan musiikkiopiston kuorotarjontaa. Parinkymmenen laulajan voimin kuoro on vuosien aikana valmistanut monipuolista, pääosin a cappella -ohjelmistoa musiikin eri alueilta ja aikakausilta. Vuonna 2013 kuoro osallistui kolmen muun kuoron ja barokkiorkesteri Galantinan kanssa J.S. Bachin Johannespassion esitykseen Paavalin kirkossa. Kesällä 2015 kuoro osallistui Nordic-Baltic Choir Festivaalille Riiassa ja kesällä 2016 se esiintyi ja osallistui workshopiin Turussa, pohjoismaisessa Nordklang16-kuorotapahtumassa.

Kuoroon on soveltuvuustesti. Soveltuvuustestissä esitetään vapaavalintainen laulu ilman säestystä (esim. jokin kansanlaulu, kuten Taivas on sininen ja valkoinen). Lisäksi on pieniä melodiantoistotehtäviä ja selvitetään mikä ääniala sopii pyrkijälle parhaiten. Aikaisempi kokemus kuorossa laulamisesta sekä nuotinlukutaito katsotaan eduksi kuoroon hakiessa.

Ilmoitamme soveltuvuustestin ajankohdan, kun olet ensin täyttänyt ilmoittautumislomakkeen Eepos-palvelussa.

lisätiedot:
Heidi Harinen
heidi.harinen@vantaa.fi
p. 050 374 3579

Vantaan musiikkiopiston Laurus Kamarikuoron poseeraa vihreissä esiintymisasuissaan.

kuva: Niko Salminen

 

Lauluyhtye Tixie Jive (aikuiset)

Tixie Jive on Vantaan musiikkiopiston aikuisista laulajista koostuva lauluyhtye, joka aikamatkailee sujuvasti suomenkielisen ja englanninkielisen viihdemusiikin eri vuosikymmenillä. Lauluyhtye esiintyy pianon säestyksellä ja laulajilla on käytössään mikrofonit. Kappaleiden sovituksista ja pianosäestyksistä vastaa lauluyhtyeen johtaja – musiikkiopiston lehtori Teppo Salakka.

Lauluyhtyeeseen otetaan uusia laulajia syyslukukauden ja kevätlukukauden alkaessa. Lauluyhtyeeseen on koelaulu, jossa esitetään vapaavalintainen kappale, sekä tehdään musikaalisuustesti.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset valintatestiin:
Teppo Salakka
teppo.salakka@vantaa.fi
p. 050 521 3583

Lauluyhtye Tixie Jive poseeraa harjoituksissa Kulttuurikeskus Orvokissa.