Taideharrastuksessa oppii uutta ja saa kavereita 

Artikkeli

Asiasanat

KulttuuriAsukkaatLapsiperheetNuoretOppilaat

Vantaan musiikkiopiston ja Vantaan kuvataidekoulun syyslukukaudella alkaviin opintoihin haetaan huhtikuun aikana. 

Kuvataidetunnilla

Kuvataidekoulun oppilas Helmille (15 v) kuvataide ja kuvataiteen opiskelu merkitsevät uuden oppimista ja kärsivällisyyttä. Hän haluaisi myös oppia katsomaan taidetta monipuolisemmin.

Vantaan musiikkiopisto ja Vantaan kuvataidekoulu ovat Suomen suurimpia taiteen perusopetuksen oppilaitoksia. Opetus on kaupungin järjestämää ja suunnattu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa opiskelee noin 2000 ja kuvataidekoulussa noin 850 oppilasta. 

Opinnoissa edetään tasolta toiselle noudattaen laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Opinnoissa on erilaisia opintopolkuja, jotka voivat tähdätä elinikäiseen harrastamiseen tai ammattiopintoihin. Tavoitteellisuus ja pitkäjänteisyys erottavat oppilaitokset kerhotyyppisestä harrastustoiminnasta.  

Oiva (12 v), Frans (12 v) ja Artturi (11 v) ovat opiskelleet rumpuja ja lyömäsoittimia reilun kahden vuoden ajan Vantaan musiikkiopistossa. Musiikkiopisto on yhdistänyt kolmikon, ja he ilmoittavat yhteen ääneen olevansa kavereita keskenään. Kaverukset pitävät soittamisesta ja uumoilevat, että harrastus jatkuu myös aikuisiällä. 

Pojat kiittelevät musiikkiopiston hyvää ilmapiiriä. Opettajat saavat kiitosta rauhallisesta, lempeästä ja selkeästä opetustyylistä sekä ohjeiden antamisesta, kun niitä tarvitaan. 

Kuvataidekoulussa hakijat otetaan sisään ilmoittautumisjärjestyksessä ilman valintatestejä. Musiikkiopistossa ei tänä keväänä järjestetä musikaalisuuteen perustuvia valintatestejä. Kaikki hakijat pyritään ottamaan oppilaiksi. 

Haku Vantaan musiikkiopistoon ja Vantaan kuvataidekouluun 1.–30.4.2023. Lisätiedot vmo.fi ja kuvataidekoulu.vantaa.fi

Tule tutustumaan soittimiin ja lauluun Vantaa musiikkiopiston opettajien ohjaamana! Soiva Talo -tapahtumat torstaina 13.4. klo 17.30–19.30 Patotien pääopetuspisteessä (Patotie 2) ja lauantaina 15.4. klo 11.00–13.30 kulttuurikeskus Orvokissa (Orvokkitie 15). 

 

Tämä kirjoitus julkaistiin Asukaslehden numerossa 1/2023. Lue muut jutut Asukaslehden sivulta!

Avainsanat

Asukaslehti1/2023HarrastuksetTaide